Kushdo që ka thënë se nuk ka artist më të madh se Nënë Natyra, ka të drejtë. Falë fotografëve profesionale të natyrës tsë botës, ne njerëzit e rregullt mund të ekspozohen ndaj të gjitha skenave të paimagjinueshme të bukura, surrealiste, konfuze dhe madje të neveritshme që Toka ka për të ofruar.

National Geographic ka shpallur fituesit e konkursit të Natyrës Natyrore të Vitit 2017, dhe, siç pritet, fotot fituese të lënë me gojë hapur. Konkursi përzgjedh tre imazhe fitueset në secilën prej katër kategorive, një përmendje të nderuar si dhe një zgjedhje të njerëzve: Ajrore, Peizazhe, Nën ujë dhe Bota e egër. Fituesi i çmimit të madh këtë vit ishte Jayaprakash Joghee Bojan, i cili shënoi $ 7,500 për fotografinë e tij të një orangutangu, si dhe një prezantim në revistën National Geographic. Shikoni të gjithë fituesit e mëposhtëm dhe ngopunii në bukuritë e mrekullueshme të natyrës!

AJRORE.

Vendi i parë: Fotografia nga Todd Kennedy.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Në Sydney, Australi, Oqeani Paqësor gjatë baticës, kalon mbi një pishinë shkëmbore natyrore të zgjeruar në vitet 1930.

Vendi i dytë: Fotografia nga Takahiro Bessho.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Pemë metasequoia mbuluar me dëborë, të quajtura gjithashtu edhe redwoods agim, gershetohen me rrugën në Takashima, Japoni.

Vendi i tretë: Fotografia nga Greg C.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Në anët e Kilauea Volcano, Hawaii, hyrja e vetme e llavës në oqean shkarkon shkëmbinj të shkrirë në Oqeanin Paqësor.
Pas shpërthimit në fillim të vitit 2016, rrjedha e lavës zgjati rreth dy muaj për të arritur në det, gjashtë milje larg.

Përmendje nderuar: Fotografi nga Agathe Bernard.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Pulëbardhat migruese marrin fluturimin nga një dru peme i cili është shkëputur nga rrjedha e një lumi akullnajor në British Columbia, Kanada.

Zgjedhja e Njerëzve: Fotografia nga David Swindler.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Bimësia e gjelbër lulëzon në buzë të lumit, të një kanioni gjarpërues në Utah.

 

PEISAZHE

Vendi i 1: Fotografia nga Karim Ilija.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Pak para muzgut në Kalapana, Hawaii, një fragment i ftohur i lavës u shkëput, duke e lënë llavën të përhapej si një një llak të zjarrtë për më pak se gjysmë ore përpara se të kthehej në një rrjedhje të qëndrueshme.

Vendi i dytë: Fotografia nga Yuhan Liao.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Rrezet e diellit ndriçojnë shtresa mineralesh me ngjyra të ndryshme në Dushanzi Grand Canyon të Kinës.

Vendi i tretë: Fotografia nga Mike Olbinski.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Një stuhi verore lëshon vetëtima në pjesën jugore të kanionit të madh.

Përmendje Nderuar: Fotografia nga Gheorghe Popa.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Mjegulla e mëngjesit zbeh pemët e liqenit Cuejdel në Rumani, një rezervuar natyral i krijuar nga rrëshqitjet e tokës.

Zgjedhja e Njerëzve: Fotografia nga Wojciech Kruczyński.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Perëndimi i diellit ndriçon një far dhe ylber në Ishujt Faroe.

 

NËN UJË.

Vendi i parë: Fotografia nga Jim Obester.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic

Vendi i dytë: Fotografia nga Shane Gross.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Në mënyrë tipike një specie e turpshme, një peshkaqen investigon një kamera të telekomanduar nga larg në kopshtet e zonës së mbrojtur detare në Kubë.

Vendi i tretë: Fotografia nga Michael Patrick O’Neill.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Nxitur nga rrymat detare, një peshk fluturues vërvitet nëpër ujërat e errët natën, pesë milje larg Palm Beach, Florida.

Përmendje Nderuar: Fotografi nga Jennifer O’Neil.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic

 

KAFSHË TË EGRA.

Vendi i Parë / Çmimi i Madh: Fotografia nga Jayaprakash Joghee Bojan.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Një orangutan mashkullor shfaqet nga mbrapa një pemë, duke kaluar një lum në Borneo, Indonezi.

Vendi i dytë: Fotografia nga Alejandro Prieto.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Një flamingo e rritur rozë e Karaibeve ushqen një zogth në Jukatanë, Meksikë.

Vendi i tretë: Fotografia nga Bence Mate.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Dy çafka gri nisin të largohen menjëherë pasi një shqiponjë bisht-bardhë shfaqet në Hungari.

Përmendje Nderuar: Fotografi nga Lance McMillan.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Një majmun japonez kënaqet për pak kohë teksa i shërbehet.

Zgjedhja e Njerëzve: Fotograf nga Harry Collins.

Fotografitë mahnitëse nga konkursi Fotografi i Natyrës nga National Geographic
Një buf i madh gri përkulet për t’u ulur në një fushë në New Hampshire.